Доступність посилання

ТОП новини

Союз НАТО відкрив навчальний центр у Грузії


Єнс Столтенберґ
Єнс Столтенберґ

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберґ відкрив навчальний центр у Грузії. Військовослужбовці, що навчатимуться в центрі, повинні підвищити свою кваліфікацію до стандарту НАТО і підвищити шанси на вступ Грузії в альянс.

Столтенберґ виступив на відкритті центру на військовій базі недалеко від Тбілісі і заявив, що центр повинен стимулювати обороноздатність Грузії. На ці заходи Грузія погодилася піти на саміті у вересні минулого року.

Прем’єр-міністр Грузії Іраклі Ґарібашвілі заявив, що навчальні центри не націлені проти інших країн, а призначені для підтримки «регіональної безпеки, миру і стабільності».

У Міністерстві закордонних справ Росії розкритикували відкриття центру НАТО в Грузії. «Розміщення військового об’єкту НАТО в Грузії стане серйозним дестабілізувальним фактором для безпеки в регіоні», – заявила речниця відомства Марія Захарова.

Росія, яка вела війну з Грузією 2008 році і підтримала два її сепаратистські регіони, виступає проти вступу Грузії в НАТО і заявляє, що вступ до НАТО буде загрожувати безпеці в регіоні.

XS
SM
MD
LG