Доступність посилання

ТОП новини

МЗС Росії: міжнародна реакція на вирок Сенцову і Кольченку має «політизований характер»


Олег Сенцов (л) і Олександр Кольченко
Олег Сенцов (л) і Олександр Кольченко

У Міністерстві закордонних справ Росії вважають, що міжнародна реакція на вирок українському режисерові Олегу Сенцову та активісту Олександру Кольченку має «виключно політизований характер». Про це заявила представник російського відомства Марія Захарова.

« У зв’язку з вироками Сенцову та Кольченку у нас не може бути коментарів щодо суверенних рішень судових інстанцій», – заявила вона.

25 серпня російський засудив українського режисера Олега Сенцова до 20 років ув’язнення у колонії суворого режиму. Активістові Олександрові Кольченку російський суд дав 10 років позбавлення волі. Їх засудили за звинуваченням в організації терактів у Криму. Обидва звинувачення відкидають, називаючи справу політичною.

У ЄС засудили вирок Сенцову і Кольченку. Верховний представник ЄС із закордонних справ Федеріка Моґеріні заявила, що «російські суди не мають компетенції вершити правосуддя щодо дій, вчинених за межами міжнародно визнаної території Росії».

У ЄС розцінюють цю справу як порушення міжнародного права і елементарних стандартів правосуддя, закликають негайно звільнити Сенцова і Кольченка і гарантувати їм безпечне повернення в Україну.

У США вирок Сенцову і Кольченку називають помилкою правосуддя.

XS
SM
MD
LG