Доступність посилання

ТОП новини

Сепаратисти: «гуманітарний конвой» Росії доставив понад 500 тонн російських підручників


Російський «гуманітарний конвой», архівне фото
Російський «гуманітарний конвой», архівне фото

Сепаратисти угруповання «ДНР», яке визнане в Україні терористичним, заявляють, що російський «гуманітарний конвой» доставила понад 500 тонн російської навчальної літератури для нового навчального року.

В угрупованні «ЛНР», яке також визнане в Україні терористичним, заявляють про отримання від Міністерства освіти Росії 300 000 підручників для початкових і старших класів для навчання за російською програмою.

Сьогодні 37-й російський «гуманітарний конвой» перетнув державний кордон і прибув на неконтрольовану Україною територію.

Російська сторона стверджує, що понад 100 автомобілів везуть на контрольовану бойовиками частину Донбасу понад 1100 тонн «гуманітарних вантажів».

Серед них, за даними Росії, близько 700 тонн російської навчальної літератури для студентів і школярів, а також понад 500 тонн харчів – крупи, борошно, чай, консерви.

Українська сторона неодноразово наголошувала, що всі подібні вантажі з Росії, які Москва називає «гуманітарними», переміщувалися на територію України незаконно, без згоди уряду, з порушенням національного законодавства і загальновизнаної міжнародної практики. Серед іншого, у складі таких «гуманітарних конвоїв» часто возять вантажі, що у принципі не можуть бути визнані гуманітарними, на кшталт тих самих російських підручників.

Сепаратисти, підтримувані Росією, раніше заявили, що мають намір перевести навчання на окупованих територіях на російські навчальні програми.

XS
SM
MD
LG