Доступність посилання

ТОП новини

Уряд у вересні, найімовірніше, оновлять, але точково – Магда


Євген Магда
Євген Магда

Напередодні місцевих виборів кадрові зміни в Кабінеті міністрів, імовірно, відбудуться, але Арсеній Яценюк залишиться прем’єр-міністром. Про це політичний експерт Євген Магда заявив в ефірі Радіо Свобода.

На його думку, посаду першого віце-прем’єр-міністра може обійняти Ігор Кононенко, який зараз є заступником голови фракції Блоку Петра Порошенка у парламенті.

«Я думаю, що «Блок Петра Порошенка «Солідарність» як партія, яка іде на вибори, буде зацікавлена в оновленні уряду, але оновленні точковому. І раз Ігор Кононенко сьогодні вже заявив, що готовий працювати в уряді, я думаю, що це кандидатура першого віце-прем’єра цілком очевидна», – вважає Магда.

«Але Яценюк збереже прем’єрський портфель», – додав він.

На початку серпня прем’єр-міністр Арсеній Яценюк заявив, що у вересні запропонує парламентській коаліції новий склад і нову, ефективну структуру уряду. Також він заявляв, що матиме зустрічі з парламентською коаліцією і взагалі пропонує, «щоб це були збори депутатів від парламентської коаліції і щоб уряд зустрівся з парламентською коаліцією».

Сьогодні голова парламентської фракції партії «Блок Петра Порошенка» Юрій Луценко повідомив, що не бачить альтернативи нинішньому прем’єр-міністрові України Арсенію Яценюку.

XS
SM
MD
LG