Доступність посилання

ТОП новини

В Івано-Франківську вдруге проходить Свято винограду і вина


Виноградарі з різних областей України зібралися на два дні в Івано-Франківську на другий фестиваль «Свято винограду і вина». В суботу він проходить без урочистостей і концертів у зв’язу з річницею трагедії під Іловайськом і похороном морського піхотинця з Івано-Франківська Андрія Барасюка.

Та захід задумувався не як розважальний, наголошує заступник голови Клубу виноградарів Прикарпаття Богдан Гаморак. «Ми хочемо показати, що виноградарство може успішно розвиватися не лише в Криму чи на Закарпатті, а й – при правильному догляді і розумному підборі сортів – на Івано-Франківщині».

Це доводять виноградарі, демонструючи вирощений ними виноград. Клуб виноградарів Прикарпаття об’єднує понад сто ентузіастів. Як розповів Василь Багровецький з Богородчанщини, заклали виноградники при кількох монастирях області, висадили лозу в Біблійному саду в Маріямполі, в с. Ліски, звідки родом батько відомої співачки Квітки Цісик.

На фестивалі відбувся конкурс на найбільше гроно, найкрасивіше гроно і найсмачніший виноград. За словами винороба з Іваано-Франківська Михайла Лучина, слід змінювати ставлення до вина як алкогольного напою, спираючись на досвід європейських країн.

Про підтримку виноградарів та виноробів з боку держави, про проблеми і обмін досвідом йшлося під час семінару, який відбувся сьогодні.

XS
SM
MD
LG