Доступність посилання

ТОП новини

Папа Римський оплакав загибель мігрантів


Фургон, у якому знайшли загиблими 71 мігранта, 27 серпня 2015 року
Фургон, у якому знайшли загиблими 71 мігранта, 27 серпня 2015 року

Папа Римський Франциск засудив доведення до смерті 71 мігранта, яких днями виявили мертвими в покинутому автофургоні в Австрії.

Він закликав до дієвої міжнародної співпраці, що дала б змогу уникати таких «злочинів, що є образою для всього людства».

Понтифік заявив, що приєднується до церкви в Австрії в молитві за загиблими.

Тим часом в Угорщині, звідки до Австрії прибула та вантажівка, повідомили про затримання вже п’ятого підозрюваного в цій справі, громадянина Болгарії. Усі п’ятеро затриманих – четверо болгар і громадянин Афганістану – взяті під варту терміном на місяць.

Як вважають, вони є рядовими членами банд, що займаються нелегальним перевезенням мігрантів, наживаючись на стражданнях біженців до Європи від воєн на Близькому Сході і в Африці.

За першими даними слідства, ці 71 загиблий мігрант, серед яких було четверо дітей, найімовірніше, задихнулися в герметичному фургоні-рефрижераторі без вентиляційних отворів і померли приблизно за два дні до того, як машину з угорськими номерами знайшли на стоянці біля шосе в четвер. Мігрантів, найімовірніше, з Сирії і, можливо, з Афганістану набили у фургон по п’ять осіб на квадратний метр.

Австрійська поліція повідомила, що протягом останніх двох днів у регіоні біля кордону з Угорщиною затримали п’ятьох чоловіків у чотирьох окремих справах про незаконне перевезення загалом 36 людей.

Останнім часом Європа зіткнулася з небувалим загостренням кризи з біженцями, переважно з країн Близького Сходу й Африки, які втікають від воєн удома. У Євросоюзі заявляють, що необхідно прийняти тих, хто дійсно потребує притулку, але при цьому треба відсіяти охочих перебратися до Європи з суто економічних міркувань.

XS
SM
MD
LG