Доступність посилання

ТОП новини

Радіо Свобода зафіксувало на відео людину, яка кидає гранату під Радою – зйомка МВС підтверджує це


Журналісти Радіо Свобода Ірина Стельмах та Левко Стек зафіксували на відео людину, яка кидає гранату у бік силовиків, що охороняли будівлю Верховної Ради. Момент вибуху знятий з двох ракурсів: з будівлі Верховної Ради та з площі перед парламентом. На відео чітко видно, як людина дістає з чорного рюкзака вибуховий пристрій і кидає його в бік кордону силовиків. Одразу після цього чоловік тікає з місця події. Це помітно на кадрах з другої камери. Впізнати людину важко. Обличчя приховане за медичною маскою.

Пізніше, відділ зв’язків з громадськістю київського міського управління міліції опублікував оперативне відео із затриманим за підозрою у використанні вибухівки біля будівлі Верховної Ради. У підозрюваного знайшли гранату та зірвану чеку від іншої, камуфляж і гроші. На міліцейських кадрах видно, що футболка та шорти на затриманому схожі на ті, що були на невідомому з відео Радіо Свобода. Також у затриманого був при собі чорний рюкзак. На відео журналістів невідомий дістає гранату з такого ж рюкзака. Чи не найхарактернішою рисою людини на відео з-під стін парламенту був низький зріст. На кадрах, які опублікували правоохоронці, підозрюваний також помітно нижчий від інших.

(Відео користувача YouTube ВЗГ ГУМВС в місті Києві)

За даними МВС, що під час сутичок під Верховною Радою було поранено 125 правоохоронців, один загинув.

Під стінами українського парламенту в Києві 31 серпня виникли сутички після того, як Верховна Рада підтримала в першому читанні зміни до Конституції щодо децентралізації. Протестувальники почали наступ на будівлю Верховної Ради, яку охороняв кордон правоохоронців.

Київська прокуратура відкрила кримінальне провадження у зв’язку з подіями біля Верховної Ради за чотирма статтями Кримінального кодексу України. До Єдиного реєстру досудових розслідувань внесені відомості за попередньою правовою кваліфікацією – стаття 348 (вбивство або замах на вбивство співробітника правоохоронного органу при виконанні ним службових обов’язків), частина 3 статті 345 (погроза або насильство щодо працівника правоохоронного органу), стаття 293 (групове порушення громадського порядку) та частина 2 статті 294 (масові заворушення) Кримінального кодексу України.

Голова МВС Арсен Аваков повідомляв про затримання 30 учасників сутичок, у тому числі і мітингувальника, який кидав гранату у правоохоронців.

На цю ж тему:

02.09.2015
Колективний «тягнибок» і колективний «ляшко» так і не зрозуміли, чим їхні дії загрожують країні

«Події біля Верховної Ради довели – популізм вбиває не лише країну, а і цілком конкретних хлопців» далі
01.09.2015
МВС викликає на допит Тягнибока та ще 5 членів «Свободи» через сутички біля Ради

МВС опублікувало фотографії участі представників «Свободи» у сутичках далі
XS
SM
MD
LG