Доступність посилання

ТОП новини

До лікарні у Дніпропетровську за тиждень доправили 30 тяжко поранених бійців


Поранені українські військові у лікарні в Дніпропетровську (архівне фото)
Поранені українські військові у лікарні в Дніпропетровську (архівне фото)

За останній тиждень до лікарні імені Мечникова доставили 30 тяжко поранених бійців із зони АТО, 12 з них вже прооперували. Про це в понеділок, 31 серпня, повідомив головний лікар лікарні Сергій Риженко.

За його даними, наразі на лікуванні у медичному закладі перебуває 42 бійці.

«Багато бійців перебувають у вкрай важкому стані, майже всі проходять реанімацію», – повідомив лікар.

Як поінформував Сергій Риженко, за час проведення АТО у лікарні вдалося врятувати 1700 бійців, більшість з яких були «важкими». Лікар також додав, що за час проведення АТО суттєво покращилась якість надання першої допомоги пораненим бійцям на передовій.

Тим часом заступник головного лікаря лікарні імені Мечникова Юрій Скребець, поранений минулого тижня на передовій під час надання медичної допомоги бійцям, одужує. За даними з лікарні, хірурга-добровольця вже прооперували – один із осколків вдалось дістати, другий, що застряг біля сонної артерії, лікарі не чіпали.

З початку проведення АТО лікарні Дніпропетровської області прийняли понад 5,3 тисячі поранених бійців. Майже 2,3 тисячі з них було екстрено прооперовано. На лікування бійців АТО з обласного бюджету спрямували майже 22 мільйони гривень.

Бойові дії на Донбасі тривають від квітня 2014 року. За цей час, за даними ООН, там загинули понад 6 тисяч 800 людей.

XS
SM
MD
LG