Доступність посилання

ТОП новини

Сепаратисти: Київ дотримується режиму припинення вогню з 1 вересня


Ситуація в зоні бойових дій на Донбасі, 31 серпня 2015 року
Ситуація в зоні бойових дій на Донбасі, 31 серпня 2015 року

Сепаратисти з угруповань «ДНР» і «ЛНР», які контролюють частину територій Донецької і Луганської областей, заявляють, що українські силовики дотримують режиму припинення вогню з півночі 1 вересня. Про це йдеться в повідомленнях на сайтах сепаратистів.

Зі свого боку, речниця колишнього президента України Леоніда Кучми, який є представником України у тристоронній контактній групі, Дарка Оліфер повідомила у Facebook, що на 11:00 в зоні АТО всі сторони дотримуються режиму припинення вогню. «Цю інформацію підтверджують доповіді офіцерів зі Спільного центру з контролю й координації», – додала вона.

Прес-секретар Кучми також повідомила, що розпочалася відеоконференція тристоронньої контактної групи за участі представників окремих районів Донецької та Луганської областей.

Штаб АТО сьогодні повідомив, що в зоні АТО минулої доби кількість обстрілів зменшилась, сьогодні вночі, за повідомленням, бойовики не стріляли взагалі.

В ОБСЄ сторони конфлікту на Донбасі закликали дотримуватися взятих на себе зобов’язань і зупинити обстріли з 1 вересня.

Голова Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ в Україні Ертугрул Апакан заявив, що спостерігачі продовжать моніторити ситуацію.

На зустрічі тристоронньої контактної групи, що відбулася 26 серпня в Мінську, переговорники висловили намір забезпечити тривале припинення вогню на Донбасі з 1 вересня у зв’язку з початком нового навчального року.

Сторони конфлікту на Донбасі постійно звинувачують одна одну у невиконанні вже чинних мінських домовленостей, які, зокрема, передбачають заборону застосування і відведення від лінії контакту зброї калібром понад 100 міліметрів.

XS
SM
MD
LG