Доступність посилання

ТОП новини

Оліфер: під час відеоконференції контактної групи підтвердили повне припинення вогню на Донбасі


Наслідки обстрілів, серпень, 2015 року
Наслідки обстрілів, серпень, 2015 року

Завершилася відеоконференція тристоронньої контактної групи за участю сепаратистів Донбасу, усі учасники онлайн-зустрічі підтвердили: обидві сторони повністю дотримуються режиму припинення вогню. Про це повідомила речниця колишнього президента України Леоніда Кучми, який є представником України у тристоронній контактній групі, Дарка Оліфер на своїй сторінці у Facebook.

Вона також повідомила, що наступна відеоконференція тристоронньої контактної групи за участю сепаратистів Донецької та Луганської областей відбудеться у п’ятницю, 4 вересня.

Раніше сепаратисти з угруповань «ДНР» і «ЛНР», які контролюють частину територій Донецької і Луганської областей, заявляли, що українські силовики дотримують режиму припинення вогню з півночі 1 вересня.

Штаб АТО сьогодні повідомив, що в зоні АТО минулої доби кількість обстрілів зменшилась, сьогодні вночі, за повідомленням, бойовики не стріляли взагалі.

В ОБСЄ сторони конфлікту на Донбасі закликали дотримуватися взятих на себе зобов’язань і зупинити обстріли з 1 вересня.

На зустрічі тристоронньої контактної групи, що відбулася 26 серпня в Мінську, переговорники висловили намір забезпечити тривале припинення вогню на Донбасі з 1 вересня у зв’язку з початком нового навчального року.

Наступна зустріч контактної групи запланована на 8 вересня.

Сторони конфлікту на Донбасі постійно звинувачують одна одну у невиконанні вже чинних мінських домовленостей, які, зокрема, передбачають заборону застосування і відведення від лінії контакту зброї калібром понад 100 міліметрів.

XS
SM
MD
LG