Доступність посилання

ТОП новини

Від 1 вересня Україна розпочала експорт електроенергії до Польщі – «Укренерго»


Ілюстартивне фото
Ілюстартивне фото

Україна в рамках надання аварійної допомоги Польщі, що опинилася в складній ситуації з енергопостачанням внаслідок аномально спекотної погоди, з 1 вересня розпочала експорт електроенергії до цієї країни.

«Наразі по лінії електропередачі 220 кВ «Добротворська ТЕС – Замость» передається 135 МВт при максимальній технічній можливості 235 МВт», – йдеться в повідомленні «Укренерго».

У компанії зазначили, що лінію електропередач було включено в роботу 1 вересня о 12:00 відповідно до тристороннього договору про поставку електроенергії з України до Польщі.

Водночас в «Укренерго» наголошують, що пріоритетом компанії є забезпечення балансу і надійності енергосистеми України.

13 серпня прем’єр України Арсеній Яценюк доручив Міністерству енергетики та вугільної промисловості України в зв’язку із кризовою ситуацією в енергетичній системі Польщі терміново вжити невідкладних заходів для забезпечення максимально технічно можливихпоставок електроенергії до польської енергосистеми.

Як повідомляв міністр енергетики і вугільної промисловості України Володимир Демчишин, Польща звернулася до України з проханням про аварійну допомогу з електроенергією.

Як сказав міністр, зараз Україна експортує в Польщу, де через брак електроенергії мусили запровадили обмеження на її споживання, 600 МВт електроенергії, а польська сторона просила збільшити постачання на 200–400 МВт.

Польща є одним із головних партнерів України і захисників її інтересів у Європейському союзі.

Водночас у 2014 році на території України через дефіцит енергетичного вугілля, більша частина якого видобувається на окупованих територіях Донбасу, застосовувались віялові відімкнення.

XS
SM
MD
LG