Доступність посилання

ТОП новини

За минулу добу на Донбасі один військовий поранений – Лисенко


Андрій Лисенко
Андрій Лисенко

За минулу добу на Донбасі загиблих серед українських військовослужбовців немає, один поранений у селі Кримське на Луганщині, повідомляє речник Адміністрації президента з питань АТО Андрій Лисенко.

За його словами, на луганському напрямку вчора вранці відбувся мінометний обстріл українських позицій біля Щастя, а ввечері сепаратисти зі стрілецької зброї обстріляли позиції сил АТО поблизу Кримського.

«Поблизу села Санжарівка, що неподалік Світлодарська, вчора відбулася короткотривала ворожа провокація. Противник вів вогонь зі стрілецької зброї і гранатометів. Біля селища Луганське, Горлівки, Дзержинська та до міста Ясинувата вчора було спокійно», – зазначив він.

Лисенко також повідомив, що вчора відбулася провокація між Авдіївкою та Спартаком, де бойовики протягом півгодини вели вогонь зі стрілецької зброї і гранатометів.

За даними речника АТО, у Мар’їнці сепаратисти один раз застосували стрілецьку зброю.

Сепаратисти з угруповання «ДНР», яке в Україні визнане терористичним, заявляють про відсутність обстрілів з боку Збройних сил України, а бойовики угруповання «ЛНР», яке також в Україні визнане терористичним, про ситуацію на території, яку вони контролюють, наразі не повідомляють.

Сторони конфлікту на Донбасі постійно звинувачують одна одну у невиконанні вже чинних мінських домовленостей, які, зокрема, передбачають заборону застосування і відведення від лінії контакту зброї калібром понад 100 міліметрів.

XS
SM
MD
LG