Доступність посилання

ТОП новини

Аваков про суд через мову у Львові: це піар


Арсен Аваков (другий справа) на презентації патрульної поліції в Івано-Франківську, 3 вересня 2015 року
Арсен Аваков (другий справа) на презентації патрульної поліції в Івано-Франківську, 3 вересня 2015 року

Міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков пояснив бажанням «зробити собі славу» позов львів’янина Святослава Літинського через виступи глави МВС російською мовою.

«Ви помиляєтеся: у Львові я виключно українською мовою розмовляв, так як і зараз. Львів’яни також бувають дурні, вибачте. Як і дурні бувають харків’яни. Взагалі бувають люди різні. Але головне – чи я говорю українською мовою, чи російською – що ви мене розумієте. А якщо хтось хоче випендритися – вибачте. Подати до суду на міністра і цим самим зробити собі славу – то слава йому. Нехай», – сказав Аваков, перебуваючи в Івано-Франківську.

На запитання, чи відвідуватиме судові засідання, Аваков відповів, що у нього дуже багато справ.

У Львівському окружному адміністративному суді сьогодні розпочалося слухання справи львівського активіста, освітянина Святослава Літинського, який позивається до міністра внутрішніх справ України Арсена Аваковим.

Літинський вимагає від МВС надати йому переклади офіційних коментарів міністра українською мовою. Громадський активіст спершу надіслав запит у МВС із проханням надати йому оприлюднену міністром на офіційному інтернет-каналі МВС у червні й липні інформацію державною мовою. Позивач вказав, про які саме відеозаписи йдеться. Департамент зв’язків з громадськістю МВС не задовольнив його прохання, і він подав позов у суду.

XS
SM
MD
LG