Доступність посилання

ТОП новини

Суд у справи Коцаби перенесли на 1 жовтня після заслуховування свідків


Руслан Коцаба під час судового засідання в Івано-Франківську, 3 вересня 2015 року
Руслан Коцаба під час судового засідання в Івано-Франківську, 3 вересня 2015 року

Наступне засідання суду у справі Руслана Коцаби, якого звинувачують у державній зраді й перешкоджанні діяльності Збройних сил України, відбудеться 1 жовтня.

Як повідомляє кореспондент Радіо Свобода, сьогодні в Івано-Франківському міському суді заслухали чотирьох свідків у справі.

Загалом уже допитали 30 свідків з 58. Свідками були працівники військкоматів і військовослужбовці, з блогером раніше був знайомий лише один зі свідків. У порівнянні з попередніми судовими засіданнями, сьогоднішнє проходило без конфліктів, сварок і суперечок.

На початку судового засідання Коцаба просив: «випустіть мене з клітки, бо і так мене принижено». Суддя Леся Зеленко прохання залишила без уваги.

Коцаба також повідомив, що в єдиний реєстр відмовляються вносити його звернення щодо прокурора, «який вів себе непрофесійно і по-хамськи» і стосовно погроз вбивством від одного зі свідків.

Коцабі інкримінують державну зраду, умисні дії, спрямовані на перешкоджання законній діяльності Збройних сил України. Раніше він неодноразово публічно виступав проти проведення в Україні чергової хвилі мобілізації і закликав її бойкотувати.

Незалежна медіа-профспілка України вважає обвинувачення Коцаби недостатньо обґрунтованими. Правозахисна організація Amnesty International назвала івано-франківського журналіста в’язнем сумління і закликала його звільнити.

XS
SM
MD
LG