Доступність посилання

ТОП новини

Штаб АТО: за день сепаратисти 6 разів застосували зброю проти військових


Проросійські сепаратисти на Донбасі, архівне фото
Проросійські сепаратисти на Донбасі, архівне фото

За день, від півночі до 18-ї години, сепаратисти шість разів застосовували зброю проти українських військових, повідомляє прес-центр штабу АТО.

За даними штабу, більшість обстрілів зафіксована поблизу Донецька.

«Близько 9:00 бойовики зі стрілецької зброї вели вогонь по нашому опорному пункту в Мар’їнці. А о 14:06, 16:15 та майже о 17:00 по позиціях військ у цьому ж населеному пункті, окупанти застосовували гранатомети і стрілецьку зброю. Крім того, під вогнем гранатометів ворога, близько 16:30, опинилися сили АТО на південь від Авдіївки», – мовиться у повідомленні.

На Луганщині, за даними штабу АТО, о 13:15 бойовики зі стрілецької зброї вели вогонь по позиціях українських військових в селищі Щастя.

Сепаратисти з угруповання «ДНР», яке в Україні визнане терористичним, заявляють, що українські силовики «намагаються зірвати мирне вирішення конфлікту на Донбасі» – ще пополудні вони говорили про вісім обстрілів захоплених ними територій із боку українських силовиків за всю попередню добу. А бойовики угруповання «ЛНР», яке також в Україні визнане терористичним, казали ще зранку, що за всю попередню добу ЗСУ здійснили один обстріл.

26 серпня у Мінську відбулися зустрічі Тристоронньої контактної групи та чотирьох робочих підгруп. Як повідомив представник ОБСЄ у контактній групі Мартін Сайдік, переговорники на зустрічі у Мінську висловили намір забезпечити тривале припинення вогню на Донбасі з 1 вересня.

1 вересня відбулася відеоконференція тристоронньої контактної групи за участю сепаратистів Донбасу, усі учасники онлайн-зустрічі підтвердили: обидві сторони повністю дотримуються режиму припинення вогню.

Останнім часом сторони конфлікту на Донбасі повідомляють про зменшення випадків порушення режиму припинення вогню.

XS
SM
MD
LG