Доступність посилання

ТОП новини

СБУ: громадянин Росії, який воював у лавах «ДНР», здався українській стороні


Українські військові на позиціях біля Мар'їнки (архівне фото)
Українські військові на позиціях біля Мар'їнки (архівне фото)

Служба безпеки України повідомляє про затримання поблизу села Славне Мар’їнського району Донецької області громадянина Російської Федерації, який брав участь у бойових діях у складі угруповання «ДНР».

«Громадянин Росії, бойовик на прізвисько «Румин», під час затримання був одягнутий у військову форму російського зразка, при собі мав РПГ-26 та гранату Ф-1. За його словами, під час відбування покарання у виправній колонії на території РФ він був завербований співробітником ФСБ для участі в бойових діях у складі незаконних збройних формувань терористичної організації «ДНР», – йдеться у повідомленні на сайті СБУ.

За даними відомства, росіянин чергував на спостережних пунктах бойовиків у складі підрозділу угруповання «Оплот» та брав участь у визначенні позицій Збройних сил України. «Бойовик безпосередньо здійснював корегування артилерійського вогню по позиціях сил антитерористичної операції у районі села Тарамчук Мар’їнського району Донецької області», – повідомили в СБУ.

«Він розповів, що з часом, побачивши низькі моральні якості терористів, відсутність перспектив самопроголошеної республіки, відверту брехню проросійських ЗМІ щодо реальної ситуації на Донбасі, прийняв рішення здатися з особистою зброєю силам антитерористичної операції», – додали у відомстві.

Кримінальне провадження відкрито за статтею про участь у терористичній організації Кримінального кодексу України.

Ані російська сторона, ані угруповання «ДНР» повідомлення СБУ не коментували.

У серпні СБУ оголосила про програму реінтеграції бойовиків «ДНР» та «ЛНР» в українське суспільство.

XS
SM
MD
LG