Доступність посилання

ТОП новини

Клімкін летить у Брюссель, де зустрінеться зі Столтенбергом і Моґеріні


Павло Клімкін
Павло Клімкін

Міністр закордонних справ України Павло Клімкін 6 вересня вирушає у Брюссель, де зокрема очікується його участь у тристоронніх міністерських консультаціях Україна – ЄС – Росія щодо імплементації торговельної частини Угоди про асоціацію. Про це йдеться у повідомленні на сайті МЗС.

Глава зовнішньополітичного відомства України також планує провести низку двосторонніх зустрічей, зокрема – з віце-президентом Єврокомісії Федерікою Моґеріні, комісаром ЄС із питань торгівлі Сесилією Мальмстрьом, генеральним секретарем НАТО Йенсом Столтенбергом, міністром закордонних справ Бельгії Дідьє Рейндерсом.

«Ключова увага під час візиту буде приділена шляхам підтримки з боку ЄС у виконанні Мінських домовленостей, підготовці до початку імплементації поглибленої та всеохоплюючої зони вільної торгівлі Україна – ЄС з 1 січня 2016 року, перспективам запровадження безвізового режиму для громадян України», – інформує МЗС.

Візит Клімкіна до Брюсселя триватиме до 8 вересня.

Раніше у російському уряді заявили, що якщо Україні, Росії і ЄС не вдасться домовитися щодо деяких положень угоди про зону вільної торгівлі між Києвом і Брюсселем, із 1 січня 2016 року Росія запровадить ембарго на українські товари.

Зона вільної торгівлі між Україною та ЄС запрацює з 1 січня.

XS
SM
MD
LG