Доступність посилання

ТОП новини

«Празький майдан» відзначив рік волонтерства


На «Празькому майдані» у центрі чеської столиці
На «Празькому майдані» у центрі чеської столиці

У Чехії громадське обʼєднання «Празький майдан» цієї неділі відзначає рік своєї діяльності. Упродовж року щонеділі українські та чеські активісти збираються на Староміській площі в центрі столиці. За словами одної з учасниць обʼєднання Катерини Скрипник, таким чином місцеві жителі та діаспора демонструють свою солідарність із Україною.

«За цей час ми стали офіційною некомерційною організацією. Ми офіційно зареєстрували скриньку для збору коштів на підтримку України, переселенців, на гуманітарні потреби. Ми показали фільм у Празі українських режисерів про події в Донецькому аеропорту. Ми перекладаємо книжку Нємцова на чеську мову. Її ми роздаватимемо безкоштовно», – каже вона.

Окрім цього, за словами активістки, «Празький майдан» плете маскувальні сітки та передає одяг на фронт. Скрипник додала, що активісти збиратимуться і надалі, адже ситуація в Україні залишається тривожною.

У Чеській Республіці українська громада посідає перше місце за кількістю, перевищуючи словацьку, в’єтнамську та російську. Наразі у Чехії, за офіційними даними, живе близько 130 тисяч українців.

«Празький майдан» відзначив рік волонтерства
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:00:29 0:00

XS
SM
MD
LG