Доступність посилання

ТОП новини

Лаґард: Україна здивувала світ своїм прогресом


Петро Порошенко і Крістін Лаґард, архівне фото
Петро Порошенко і Крістін Лаґард, архівне фото

Директор-розпорядник Міжнародного валютного фонду Крістін Лаґард заявила, що Україна здивувала світ тим, чого їй вдалося досягти за такий короткий проміжок часу, як останні кілька місяців.

Як сказала вона після зустрічі в Києві з президентом України Петром Порошенком, цей прогрес «разючий», і вона підтримує його.

Керівник МВФ наголосила на значних успіхах у фінансовій стабілізації, зокрема, валютного курсу, відновленні банківського сектору. «Це означає, що економіка поступово стає сильнішою. Сигнали, які вона надсилає інвесторам, – будьте впевнені, тут є команда, яка запроваджує реформи, яка тримає курс, яка збирається продовжувати процес трансформації економіки – економіки, яка відкрита і сприятлива для іноземних інвесторів та перебуває в очікуванні зростання, і ця команда націлена на краще життя та процвітання своїх людей – ось що це означає», – наводить слова Лаґард прес-служба Порошенка.

Відео: Адміністрація Президента України

Голова МВФ також закликала всіх кредиторів України скористатися умовами реструктуризації українського державного боргу. За її словами, деякі кредитори описують переваги досягненої домовленості про реструктуризацію цього боргу як дуже добре збалансовані.

Вона також заявила, що місія МВФ, яка прибуде до України 22 вересня, буде працювати стільки, скільки буде потрібно, щоб завершити перегляд виконання Україною умов надання їй позики за програмою допомоги на загальну суму в 17,5 мільярдів доларів.

Результати роботи цієї місії визначать перспективи отримання Києвом чергового траншу цієї позики.

Крістін Лаґард перебуває в Києві з робочим візитом, у перебігу якого вона також має зустрітися з прем’єр-міністром України, членами уряду і представниками парламенту.

Наприкінці минулого місяця уряд України досяг попередніх домовленостей із комітетом кредиторів про реструктуризацію основної частини державного боргу. Згідно з домовленостями, Києву спишуть 20% боргу – 3,6 мільярда доларів із 18 мільярдів доларів заборгованості перед кількома приватними кредиторами. Росія, яка теж надала України кредитів на 3 мільярди доларів за влади попереднього президента Віктора Януковича, не брала участі в переговорах про реструктуризацію, заявивши, що буде домагатися повернення всього боргу в повному обсязі.

XS
SM
MD
LG