Доступність посилання

ТОП новини

В Одесі проросійські сили скасували фотовиставку про події 2 травня 2014 року в Будинку профспілок


Активісти не допустили проведення фотовиставки в Одесі
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:01:11 0:00

Активісти не допустили проведення фотовиставки в Одесі

В Одесі проросійські сили скасували фотовиставку про події 2 травня 2014 року в Будинку профспілок, коли там унаслідок сутичок і подальшої пожежі загинули 48 людей.

До запланованого часу на площі Незалежності прибули так звані активісти Куликового поля (назва площі в Одесі, де був наметовий табір проросійських сил і де розташований Будинок профспілок), із одного боку, і активісти Євромайдану, налаштовані не допустити виставки, з іншого.

Щоб не допустити провокацій та силового протистояння, понад сотня співробітників міліції і поліції розділила опонентів подвійним кордоном.

Один з організаторів виставки Моріс Ібрагім після недовгої наради зі своїми активістами заявив, що виставку вирішили не проводити – щоб уникнути протистоянь.

Однак, за його словами, це не скасовує проведення виставки – Моріс Ібрагім зазначив, що фотовиставка про події 2 травня 2014 року в Будинку профспілок Одеси буде обов’язково проведена, а про час і місце повідомлять додатково.

2 травня 2014 року на марш футбольних фанатів і проукраїнських сил у центрі Одеси напали проросійські активісти з вогнепальною зброєю. Були вбиті шість людей-учасників маршу. У відповідь проукраїнські демонстранти зібралися вже на нову демонстрацію і рушили на площу Куликове поле, щоб ліквідувати розташований там наметовий табір супротивника. Проросійські активісти й їхні прихильники сховалися в будівлі Будинку профспілок. Обидві сторони кидали одна в одну пляшки з займистою рідиною. Внаслідок пожежі, що виникла в будинку, при спробах вистрибнути з нього і внаслідок застосування проросійськими активістами вогнепальної зброї там загинули ще 42 людини з обох сторін конфлікту. Також у перебігу протистоянь того дня було поранено близько 200 людей.

XS
SM
MD
LG