Доступність посилання

ТОП новини

До Німеччини прибули ще десятки тисяч мігрантів


До Німеччини з Угорщини прибувають десятки тисяч мігрантів
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:03:03 0:00

Влада Німеччини повідомила в неділю, що оцінює число мігрантів, які прибули до країни цього дня, приблизно в 10 тисяч осіб після того, як у суботу їх прибуло 11 тисяч.

Німеччина заявила, що погоджується прийняти всіх шукачів притулку, що перебували на території Угорщини, в себе, пішовши на виняток із норм Європейського союзу, що вимагають реєструвати шукачів притулку в першій же країні ЄС, до якої вони прибувають.

Так само на цей виняток погодилася й Австрія, яка пропустила мігрантів із Угорщини до Німеччини через свою територію. Але, як заявив канцлер Австрії Вернер Файманн, його країна планує поступово припинити ці надзвичайні заходи і повернутися до законних норм.

Попередніми днями Угорщина, до якої дісталися ці мігранти через Сербію, кілька днів не випускала десятки тисяч біженців до Австрії, тримаючи їх у спеціальних таборах і заявляючи, що мусить виконати норми Євросоюзу і зареєструвати їх усіх, але в суботу відкрила кордон.

Тепер ці три країни заявили, що рішення пропустити мігрантів було викликане необхідністю уникнути гуманітарної кризи було одноразовим і не створює прецеденту.

Останнім часом великі кількості мігрантів, переважно з Сирії, Афганістану й Ірану, дісталися до Угорщини, де їхня поява викликала низку різких кроків влади: спершу країна намагалася не впускати їх, потім, посилаючись на правила ЄС, не бажала випускати далі. Наявність такої кількості біженців у невеликій Угорщині викликала побоювання щодо можливості гуманітарної катастрофи.

XS
SM
MD
LG