Доступність посилання

ТОП новини

Мати загиблого в пожежі палестинського хлопчика померла від опіків


Палестинський будинок, пошкоджений пожежею, влаштованою, за даними поліції, єврейськими екстремістами, 31 липня 2015 року
Палестинський будинок, пошкоджений пожежею, влаштованою, за даними поліції, єврейськими екстремістами, 31 липня 2015 року

Палестинська жінка померла від сильних опіків, зазнаних унаслідок підпалу її будинку на Західному березі Йордану наприкінці липня, внаслідок якого загинув її чоловік і півторарічний син.

27-річна Ріхам Давашба померла 7 вересня. Її 18-місячний син загинув під час нападу в селі Дума 31 липня, в якому звинувачують єврейських екстремістів. Чоловік помер пізніше від травм. Ще один син перебуває у лікарні в тяжкому стані. За попередніми даними, зловмисники проникли на територію села удосвіта, підпалили будинок і залишили на стіні погрозливий напис-графіті івритом.

Напад викликав міжнародний осуд і привів до протестів у Ізраїлі й на палестинських територіях.

Місяць тому в Ізраїлі під «адміністративний арешт» строком на півроку помістили ультраправого активіста Мордехая Маєра, підозрюваного у підпалі. «Безстроковий адміністративний арешт» дозволяє поміщати підозрюваного у в’язницю без суду на невизначений термін. Раніше «адміністративні арешти» застосовувалися лише для палестинських підозрюваних.

XS
SM
MD
LG