Доступність посилання

ТОП новини

Україна має незначні шанси уникнути ембарго Росії – Улюкаєв


Міністр економічного розвитку Росії Олексій Улюкаєв
Міністр економічного розвитку Росії Олексій Улюкаєв

Україна має шанси уникнути запровадження ембарго на постачання до Росії продовольства, але вони «не дуже великі». Про це після завершення в Брюсселі зустрічі із комісаром Євросоюзу з питань торгівлі Сесілією Мальмстрем та міністром закордонних справ України Павлом Клімкіним заявив міністр економічного розвитку Росії Олексій Улюкаєв.

«Надія є, але робота йде важко. Але ми все-таки сподіваємося, що спільними зусиллями вийдемо на результат», – заявив Улюкаєв.

Єврокомісар Сесілія Мальмстрем у Twitter назвала зустріч «продуктивною» і висловила сподівання на ухвалення «практичних рішень у жовтні».

Росія в серпні 2014 року року обмежила імпорт продовольчих товарів із країн, які запровадили щодо Москви санкції через анексію Криму та російську роль у конфлікті на Донбасі. До списку російських санкцій увійшли США, країни Євросоюзу, Канада, Австралія та Норвегія. Під заборону потрапили м’ясо, ковбаси, риба і морепродукти, овочі, фрукти, молочна продукція.

У серпні 2015 року ембарго було поширене на країни, що приєдналися до антиросійських санкцій, у тому числі з відтермінуванням – на Україну. Запровадження санкцій щодо Києва Москва пов’язує з повноцінним набуттям з 1 січня 2016 року чинності угодою про асоціацію між Україною та ЄС. Із цього приводу триває тристоронній діалог.

XS
SM
MD
LG