Доступність посилання

ТОП новини

Лікарчук заявив, що його звільнили через викриття ним корупційних схем


Костянтин Лікарчук
Костянтин Лікарчук

Щойно звільнений із посади заступника голови Державної фіскальної служби, відповідального за митницю, Костянтин Лікарчук вважає, що його звільнили через те, що він почав викривати корупційні схеми на митниці.

«І я думаю, що я досить сильно, досить професійно обґрунтовував необхідність внести серйозні корективи в ту реформу ДФС, яку зараз намагаються провести. Щодо некомпетентності, це важко коментувати. Для цього потрібно подивитися цифри», – сказав Лікарчук в ефірі телеканалу «112 Україна».

Він також заявив, що не буде «боротися за посаду», бо не хоче більше «працювати в цій команді з цими людьми». За словами Лікарчука, він припускає можливість звернутися до суду тільки з погляду корегування запису у трудовій книжці, якщо там буде формулювання, що його не влаштує.

Раніше в понеділок, 7 вересня, міністр фінансів Наталя Яресько повідомила, що уряд задовольнив клопотання про звільнення заступника голови Державної фіскальної служби, керівника Митної служби Костянтина Лікарчука.

Його начальник, голова ДФС Роман Насіров заявляв, що Костянтин Лікарчук виявився «абсолютно некомпетентною людиною» і з самого початку роботи «відверто саботував рішення» свого керівництва і уряду і рішення щодо реформ.

Насіров 4 вересня назвав призначення Лікарчука своїм заступником «політичною помилкою». Того ж дня прем’єр-міністр Арсеній Яценюк заявив, що Кабінет міністрів отримав подання про звільнення Лікарчука. Перед тим голова ДФС усунув Лікарчука від керівництва митним департаментом.

Іще в середині серпня Лікарчук в інтерв’ю Радіо Свобода заявляв, що ситуація в Державній фіскальній службі нині гірша, ніж у часи керування Митною службою Ігорем Калетніком. Як заявив тоді Лікарчук, відбувається узурпація влади в руках голови служби Романа Насірова.

XS
SM
MD
LG