Доступність посилання

ТОП новини

ЄС пообіцяв направити на місцеві вибори в Україні місію Європарламенту


Ян Томбінський, архівне фото
Ян Томбінський, архівне фото

Голова представництва Європейського союзу в Україні Ян Томбінський повідомив, що Європейський парламент планує направити своїх представників для спостереження за місцевими виборами в Україні, що мають відбутися 25 жовтня.

Як сказав він під час зустрічі з головою Центральної виборчої комісії Михайлом Охендовським, це не зовсім звична практика для Європарламенту – надсилати своїх спостерігачів на місцеві вибори. «Але з огляду на нинішню ситуацію у вашій державі ми підемо на такий крок. І, вважаю, він буде виправданим», – сказав Томбінський, як повідомляє пресова служба ЦВК.

За його словами, є підстави сподіватися на успіх Центрвиборчкому на цих виборах.

Іще один учасник зустрічі, посол США в Україні Джеффрі Пайєтт, висловив серйозне занепокоєння ситуацією в Харківській області, де територіальне управління юстиції відмовляється реєструвати місцеві організації політичної партії «Опозиційний блок», що унеможливлює участь її представників у місцевих виборах.

Як мовиться в повідомленні, голова ЦВК підтримав це занепокоєння, зауваживши, що вирішення цього питання входить до компетенції органів виконавчої влади, зокрема – Міністерства юстиції України.

Місцеві вибори в більшій частині України призначені на 25 жовтня. Вони не відбудуться на тимчасово окупованих територіях на Донбасі і у Криму, а також іще в деяких місцевостях неподалік лінії протистояння на Донбасі, де вони відкладені з міркувань безпеки.

XS
SM
MD
LG