Доступність посилання

ТОП новини

Розенко розкрив подробиці зростання соціальних виплат


Міністр соціальної політики України Павло Розенко
Міністр соціальної політики України Павло Розенко

Міністр соціальної політики України Павло Розенко на розширеному засіданні уряду 8 вересня доповів керівництву держави, як та на скільки збільшаться соціальні виплати з 1 вересня.

«Підвищення стосуватиметься понад 80 видів соціальних допомог, компенсацій, виплат, стипендій тощо. Підвищення прожиткового мінімуму в середньому на одну особу буде збільшено на 154 гривень і складатиме 1330 гривень. Мінімальна заробітна плата складатиме 1378 гривень», – розповів міністр.

«Прожитковий мінімум для осіб, які втратили працездатність, зросте на 120 гривень і складатиме 1074 гривні. А от щодо системи оплатипраці працівників бюджетної сфери, то поряд з підвищенням ми підвищуємо перший тарифний розряд єдиної тарифної сітки і підвищуємо його майже на 19%», – проінформував Розенко.

Для підвищення соціальних виплат уряд виділив близько 10 мільярдів гривень. Міністр каже, що зростання виплат відчують 12,5 мільйона українців.

За ці зміни має проголосувати наступного тижня Верховна Рада, додав Розенко.

Про можливість збільшити виплати з 1 вересня, а не з 1 грудня, як це планувалося раніше, наприкінці серпня повідомили прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк та міністр фінансів Наталія Яресько.

Наталія Яресько стверджує, що уряд знайшов неемісійні джерела для прискорення збільшення соціальних виплат.

XS
SM
MD
LG