Доступність посилання

ТОП новини

Речник Яценюка порадила голові Слідчого комітету Росії психіатричну експертизу через звинувачення проти прем’єра


Арсеній Яценюк, архівне фото
Арсеній Яценюк, архівне фото

Речник прем’єр-міністра України Ольга Лаппо заявила, що радить російському режимові провести психіатричну експертизу голови Слідчого комітету Росії Олександра Бастрикіна.

«Це саме той Бастрикін, який разом із іншими психопатами цинічно засудили Надію Савченко, Олега Сенцова та інших українських патріотів. Геббельс і нацистська пропагандистська машина можуть стоячи аплодувати команді Путіна», – написала вона у фейсбуці, реагуючи на нові звинувачення російського посадовця проти Арсенія Яценюка.

Раніше у вівторок, 8 вересня, в Росії офіційна урядова «Російська газета» оприлюднила велике інтерв’ю з головою Слідчого комітету Росії, в якому Олександр Бастрикін висунув безліч звинувачень у «злочинах» у першу чергу проти народного депутата Надії Савченко, але також і проти інших українських діячів і посадовців у традиційному стилі кремлівської антиукраїнської пропаганди.

Серед багатьох таких тверджень, більшість яких він нічим не обґрунтував, Бастрикін заявив і про нібито участь Яценюка в бойових діях у Чечні наприкінці 1994-го й на початку 1995 року в перебігу повстання в цій республіці в Росії за її незалежність на боці борців за цю незалежність проти російських військ.

У той час 20-річний Яценюк був студентом юридичного факультету Чернівецького університету.

XS
SM
MD
LG