Доступність посилання

ТОП новини

У Туреччині загинули 15 працівників поліції, військо відповідає ударами по цілях сепаратистів


Це все, що лишилося від мікроавтобуса турецької прикордонної поліції, 8 вересня 2015 року
Це все, що лишилося від мікроавтобуса турецької прикордонної поліції, 8 вересня 2015 року

У Туреччині, за останніми уточненими даними, 15 працівників поліції загинули внаслідок нападу, що стався ще вранці біля кордону країни з Азербайджаном. Напав був здійснений на мікроавтобус поліції, що працює на пункті пропуску, повідомило офіційне агентство «Анадолу».

Туреччина також підтвердила у вівторок, що її силовики перетнули кордон із Іраком задля «короткотермінової» операції проти бойовиків курдського сепаратистського збройного угруповання «Робітнича партія Курдистану», яке має там свої бази.

Попередньої ночі понад 50 бойових літаків Туреччини здійснили удари по об’єктах курдських бойовиків на півночі Іраку. Військові заявили, що, за попередніми даними, знищили від 35 до 40 «терористів».

Перед цими ударами, в понеділок, прем’єр-міністр Туреччини Ахмет Давутоглу поклявся знищити бойовиків угруповання «Робітнича партія Курдистану» після того, як унаслідок їхнього нападу в неділю на південному сході Туреччини загинули 16 турецьких військових.

Останнім часом через поновлені напади курдських сепаратистів зірвалося нестійке перемир’я між ними й турецькою владою, що тривало від 2013 року. У його зриві сторони звинуватили одна одну. За повідомленнями, внаслідок поновлених бойових дій від липня загинули вже близько ста турецьких силовиків. Число знищених курдських бойовиків турецькі джерела наводять по-різному – від кількох сотень до близько двох тисяч.

Курдське збройне сепаратистське угруповання «Робітнича партія Курдистану», яке не є партією, з кінця 1970-х років під різними назвами бореться за самостійність чи, принаймні, широку автономію для турецьких курдів на марксистсько-ленінських засадах на південному сході Туреччини. За час цього протистояння між курдами і державним керівництвом у Туреччині загинуло понад 45 тисяч людей.

XS
SM
MD
LG