Доступність посилання

ТОП новини

Європа небезпечно маргіналізує тему війни в Україні – президент Польщі


Президент Польщі Анджей Дуда
Президент Польщі Анджей Дуда

Президент Польщі Анджей Дуда назвав небезпечною маргіналізацію Європою війни в Україні. Про це, як передає Польське радіо, Дуда сказав учора на Економічному форумі в Криниці.

«Сьогоднішній Європі загрожують чотири найбільші проблеми. Це демографічна криза, криза Єврозони, імміграційна криза, а також небезпечна маргіналізація війни в Україні та російської агресії», – заявив Дуда.

На думку президента Польщі, мінські домовленості, підписані у лютому цього року, мали позитивний вплив на залагодження української кризи, проте не принесли довготривалого миру.

«Конфлікт в Україні має закінчитися довготривалим миром, а не замороженням. А тривалий мир має означати повернення до міжнародно визнаних кордонів», – сказав Анджей Дуда.

Дуда нагадав, що мінські домовленості повністю не виконуються, а Європа має висловити свої пропозиції Києву, як діяти після 31 грудня, коли пункти «Мінськ-2» втратять силу.

Представник України в Тристоронній контактній групі з мирного врегулювання на Донбасі Леонід Кучма днями висловився за продовження дії мінських домовленостей, якщо сторони не втілять їх до кінця року, як це передбачено.

Таку ж думку висловлювали раніше сепаратисти.

Сьогодні до Польщі з візитом вирушив прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк, який серед іншого, з керівниками Польщі обговорить питання протидії російській агресії.

XS
SM
MD
LG