Доступність посилання

ТОП новини

Петиція за призначення Саакашвілі українським прем’єром зібрала достатньо підписів для розгляду


Міхеїл Саакашвілі
Міхеїл Саакашвілі

Петиція про призначення на посаду прем’єр-міністра України голови Одеської облдержадміністрації Міхеїла Саакашвілі набрала вже понад 26 тисяч підписів. Таким чином, вона має бути розглянута.

Ця петиція з’явилася на сайті Адміністрації президента 3 вересня.

Верховна Рада своїм законом запровадила механізм подання звернень в електронній формі, а також такий новий інструмент звернення до президента, Верховної Ради, Кабміну та місцевої влади як електронна петиція. Для розгляду президентом, парламентом чи урядом електронна петиція, згідно з законом, має зібрати не менше від 25 тисяч підписів упродовж не більш як трьох місяців від дня її оприлюднення.

Розділ петицій на сайті президента запрацював у кінці серпня.

Раніше Міхеїл Саакашвілі заявляв, що не прийме можливу пропозицію очолити український уряд. Потім він виступив із різкою критикою на адресу прем’єр-міністра України Арсенія Яценюка. За його словами, уряд лише імітує реформи, а насправді захищає інтереси олігархів. Яценюк назвав обвинувачення на свою адресу необґрунтованими.

Коментуючи ситуацію, президент Петро Порошенко зазначив, що обмін обвинуваченнями між Арсенієм Яценюком та Міхеїлом Саакашвілі відображає незадоволення темпами реформ, і запевнив, що жодного міжособистісного конфлікту між головою Одеської облдержадміністрації та головою уряду немає.

XS
SM
MD
LG