Доступність посилання

ТОП новини

«Дунайський похід»: нові колони військ країн НАТО в’їхали до Чехії


Архівне фото проходу Чехією попередньої колони військ країн НАТО, 30 березня 2015 року
Архівне фото проходу Чехією попередньої колони військ країн НАТО, 30 березня 2015 року

До Чехії з Німеччини в’їхали перші частини військ країн НАТО зі складу операції «Дунайський похід» – так називають заплановане пересування військовиків країн Північноатлантичного союзу з Німеччини через Чехію і Словаччину до Угорщини.

Як повідомляє Міністерство оборони Чехії, від 9 до 14 вересня чеськими теренами переїде понад 150 одиниць військової техніки, зокрема можна буде побачити і відомі бронетранспортери Stryker. Всього у заході має взяти участь 550 військовиків армій країн НАТО.

Траса пересування колони в Чехії бере початок у місті Розвадов на кордоні з Німеччиною, звідти колона рушить до Праги, потім попрямує на південний захід до міст Брно і Вишков. Передбачається, що 14 вересня через прикордонне зі Словаччиною місто Ланжгот «Дунайський похід» покине Чехію.

Як повідомляє канцелярія голови уряду Чехії, з американськими військовими у Празі має також зустрітись генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберґ.

Допомогу пересуванню військам країн НАТО, зокрема, в логістиці, надаватиме Армія Чехії, колону на території країни також супроводжуватиме поліція.

Це вже друга колона військ країн НАТО, яка цього року перетинає Чехію. Перша прибула до країни в березні на шляху з країн Балтії та Польщі до місць базування в Німеччині і зустрілась із теплим прийомом чехів.

XS
SM
MD
LG