Доступність посилання

ТОП новини

У Мінську знову не домовилися про відведення зброї до 100 мм


Александр Гуґ, архівне фото
Александр Гуґ, архівне фото

У столиці Білорусі Мінську робоча підгрупа з питань безпеки Тристоронньої контактної групи так і не домовилася протягом дводенної зустрічі про угоду щодо відведення від лінії контакту озброєнь калібру до 100 міліметрів і танків.

Як повідомив журналістам у Мінську заступник голови Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ в Україні Александр Гуґ, група ще не закінчила роботу над цією домовленістю і продовжить її. За його словами, «ми працюємо щодня».

Представник донецьких сепаратистів Денис Пушилін заявив по тому, що наступне засідання підгрупи заплановане на 15 вересня. Інші учасники роботи підгрупи нічого не говорили про дату її наступної зустрічі.

У вівторок, 8 вересня, в Мінську зустрілися три інші робочі підгрупи і вся Тристороння контактна група – спершу «у форматі представників сторін», тобто без участі сепаратистів, які не є її сторонами, потім і з їхньою участю. А підгрупа з питань безпеки, розійшовшись на ніч, продовжила роботу в середу.

Першу версію домовленості про відведення від лінії контакту озброєнь калібру до 100 міліметрів і танків підготували ще в серпні, але досі її не вдалося узгодити остаточно. Сторони звинувачували в цих зривах одна одну.

XS
SM
MD
LG