Доступність посилання

ТОП новини

Військова прокуратура повідомила про затримання «найнебезпечнішого» бійця роти «Торнадо»


Головний військовий прокурор України Анатолій Матіос
Головний військовий прокурор України Анатолій Матіос

Головний військовий прокурор України Анатолій Матіос повідомив про затримання на Київщині одного з найнебезпечніших, за його словами, бійців розформованої роти МВС «Торнадо». Про це Матіос написав на своїй сторінці у Фейсбуку.

«В готельному комплексі на Обухівській трасі поблизу Києва ввечері 09.09.2015 розшукали і затримали найбільш небезпечного та жорстокого із всіх підозрюваних бійців роти «Торнадо» – за кличкою Моджахед – громадянина Білорусії Ляшука, який переховувався від слідства та суду більш як 2 місяці. Моджахед-Ляшук (він же, за посвідченням працівника міліції, Аль-Такбір Даніял Олександрович, мусульманин, сповідує цінності екстремістської організації ІДІЛ) підозрюється у вчиненні тяжких та особливо тяжких злочинів у складі злочинної організації з числа окремих працівників міліції роти патрульно-постової служби «Торнадо» під керівництвом п’ять разів судимого Руслана Оніщенка», – мовиться в повідомленні Матіоса.

За даними військового прокурора, затриманий підозрюється у вчинені жорстоких дій до цивільного населення, зокрема на території Луганської області.

«Саме Моджахед-Ляшук із надзвичайним цинізмом і зухвалістю, жорстокістю та безжальністю вчиняв найбільш жорстокі катування місцевого населення Луганської області, організовував та брав безпосередню участь у зґвалтуванні затриманих, яких він разом з іншими підозрюваними викрадав з корисливих мотивів», – зазначив Матіос.

Раніше очільник МВС Арсен Аваков підписав наказ про розформування роти патрульної служби особливого призначення МВС України «Торнадо», деяких співробітників якої звинувачують у незаконному позбавленні волі і викрадення місцевих жителів та знущаннях над ними. Катування буцімто відбувалися у підвалі школи в Лисичанську, де розташовувалась база «Торнадо». Після заяв військових про злочинні дії у роті «Торнадо» бійці останньої тривалий час відмовлялися складати зброю. Повідомлялось, що правоохоронці затримали 12 бійців спецпідрозділу на чолі з командиром Русланом Онищенком.

XS
SM
MD
LG