Доступність посилання

ТОП новини

Парламент Італії ратифікував угоду про асоціацію України та Євросоюзу


Зала засідань італійського Сенату (архівне фото)
Зала засідань італійського Сенату (архівне фото)

Парламент Італії ратифікував угоду про асоціацію між Україною та Європейським союзом. Про це повідомив на своїй сторінці у мережі мікроблогів Twitter посол Італії в Україні Фабріціо Романо.

«Верхня палата (Cенат) парламенту Італії схвалила закон про ратифікацію Угоди про асоціацію між Україною та ЄC – після попереднього позитивного розгляду в нижній палаті», – повідомив дипломат.

Таким чином, Італія стала 24-ю країною ЄС, яка ратифікувала угоду з Україною.

За даними з відкритих джерел, іще не завершився процес ратифікації у трьох країнах ЄС – Чехії, Бельгії й Італії; також ще триває процес ратифікації угоди Грецією та Кіпром.

Угоду про асоціацію України і ЄС підписали у березні 2014 року. Щоб Угода про асоціацію набула чинності, її мають ратифікувати всі підписанти – Україна і 28 країн-членів ЄС, а також керівні органи ЄС. Верховна Рада України і Європарламент ратифікували угоду 26 вересня 2014 року.

У Євросоюзі процес ратифікації триває. Тим часом політична частина угоди вже діє в режимі тимчасового застосування; економічна, де йдеться про зону вільної торгівлі, так само запрацює з початку 2016 року.​

XS
SM
MD
LG