Доступність посилання

ТОП новини

Адміністрація: 1 військовий загинув і 5 поранені через підрив на розтяжці на Луганщині


Поблизу села Троїцьке Луганської області внаслідок підриву на розтяжці один український військовослужбовець 54-ї механізованої бригади загинув і п’ятеро поранені, повідомляє Луганська обласна військово-цивільна адміністрація.

Як зазначив керівник Луганської обласної військово-цивільної адміністрації Георгій Тука, останнім часом у Луганській області спостерігається тенденція підриву військових і мирних жителів на вибухових пристроях.

«Найближчим часом я планую за участю військових, рятувальників, правоохоронних органів, міжнародних організацій, що займаються розмінуванням, скликати нараду з координації всіх цих органів для більшої їх ефективності в питанні розмінування Луганської області», – сказав Тука.

Згідно з мінськими домовленостями, на лінії контакту від середини лютого мав діяти черговий режим припинення вогню, а важкі озброєння мали бути відведені. Проте перестрілки й обстріли, і з застосуванням «відведених» озброєнь, тривали. Сторони звинувачували одна одну в порушеннях і провокаціях.

Наприкінці серпня на переговорах у Мінську тристороння контактна група щодо мирного врегулювання в Україні, а також представники проросійських сепаратистів домовилися про чергове припинення вогню з 1 вересня, у зв’язку з початком навчального року.

XS
SM
MD
LG