Доступність посилання

ТОП новини

У Печерському суді прокуратура вимагає арешту свободівця Швайки


Ігор Швайка
Ігор Швайка

У Печерському районному суді Києва триває засідання щодо обрання запобіжного заходу колишньому міністру аграрної політики та продовольства, члену ВО «Свобода» Ігорю Швайці.

Прокуратура вимагає арешту Швайки без можливості внесення застави, оскільки вважає, що він може спробувати сховатися від слідства за кордоном. Швайці інкримінують організацію масових заворушень під Верховною Радою України 31 серпня.

За словами прокурора, Швайка силою відібрав щит у нацгвардійця, спровокувавши ескалацію конфлікту.

Ступінь завданої Швайкою шкоди правоохоронцям досі не визначили, адже відсутні результати експертизи, мовиться в повідомленні «Свободи» у Twitter.

Санкція статті про організацію масових заворушень передбачає від 8 до 15 років позбавлення волі.

У прес-службі партії зазначають, що в клопотанні про обрання запобіжного заходу щодо свободівця зазначено, що він нібито неодноразово вчиняв кримінальні правопорушення.

Раніше 10 вересня суд переніс слухання щодо екс-депутата Юрія Сиротюка, а стосовно іншого його колеги Едуарда Леонова ухвалив рішення про запобіжний захід – домашній арешт.

Внаслідок сутичок під Верховною Радою 31 серпня загинули троє бійців Нацгвардії, близько 150 осіб були поранені.

Після бійок правоохоронці затримали 18 підозрюваних у сутичках. Минулого тижня Печерський районний суд Києва обрав усім їм запобіжний захід: 16 підозрюваним – у вигляді тримання під вартою строком на 60 днів без визначення застави, ще двоє затриманих перебуватимуть під цілодобовим домашнім арештом.

XS
SM
MD
LG