Доступність посилання

ТОП новини

Європі потрібна солідарність в питанні біженців – голова МЗС Люксембургу


Європа має виявити солідарність в питанні біженців, які шукають притулку на її території. Про це під час вечірнього виступу в четвер на зустрічі «Ялтинської європейської стратегії» в Києві заявив міністр закордонних та європейських справ Люксембургу Жан Ассельборн.

«Перед нами стоїть проблема міграції, величезна кількість мігрантів в ЄС. По-перше, маємо розв’язати проблему: що ми робимо з тими, хто вже там, в Європі. Ми можемо зробити перерозподіл на ґрунті солідарності… Пригадаймо, як Європа діяла після краху Югославії, коли вона прийняла десятки тисяч біженців з великою солідарністю. Нам і сьогодні потрібна солідарність з тими, хто в дуже скрутній ситуації», – сказав Ассельборн.

Політик висловив переконаність, що в питанні прийому біженців не можна керуватися ніякими етнічними чи релігійними мотивами. Ассельборн також додав, що у вирішенні міграційних питань кожна країна-член ЄС має діяти як «частина одного союзу».

Цього року до Європи прибули сотні тисяч мігрантів і біженців. Це спричинило суперечки всередині Євросоюзу щодо кількості цих людей, яких країни спільноти можуть прийняти на своїх територіях.

XS
SM
MD
LG