Доступність посилання

ТОП новини

ЄС може ухвалити політичне рішення про безвізовий режим для України як аванс до реформ – Огризко


Володимир Огризко
Володимир Огризко

Український дипломат і громадський діяч, екс-міністр закордонних справ Володимир Огризко не виключає, що рішення ЄС про безвізовий режим для України може бути політичним, навіть, якщо певні критерії не будуть до кінця виконані. Про це експерт заявив в інтерв’ю Радіо Свобода.

«Я не виключаю навіть такої ситуації, що в разі, якщо якісь певні елементи навіть і не будуть достатньою мірою виконані, я все-таки думаю, гору візьме політичне мислення, політичні рішення, які будуть позитивними відносно України», – сказав Огризко.

На думку дипломата, у рішенні щодо надання Україні безвізового режиму ЄС керуватиметься також наміром підштовхнути внутрішні реформи в країні.

«Я би зважав на загальнополітичну ситуацію і на те, що цим кроком і навіть авансом Європейський Союз дуже серйозно стимулюватиме інші внутрішні процеси в Україні», – додав Огризко.

Нещодавно у Києві перебувала оцінювальна місія Європейського союзу. Її експерти публічно не прокоментували підсумків візиту, але пообіцяли у середині грудня підготувати фінальний звіт, на основі якого ЄС ухвалюватиме рішення щодо скасування віз для українців уже з наступного року.

XS
SM
MD
LG