Доступність посилання

ТОП новини

Порошенко: «зелені чоловічки» в Сирії сприяють зростанню насильства на Близькому Сході


Петро Порошенко
Петро Порошенко

Президент України Петро Порошенко заявляє, що присутність російських військ у Сирії інспірує зростання насильства на Близькому Сході.

«Незаконна анексія Росією Криму, яка не отримала негайної потужної відповіді міжнародної спільноти, підштовхнула Кремль до наступного кроку агресії. Цими днями російські так звані зелені чоловічки сотнями висаджуються в Сирії, інспіруючи зростання насильства на Близькому Сході і провокуючи подальше збільшення кількості біженців до Європейського союзу», – сказав Порошенко, виступаючи на 12-й щорічній зустрічі «Ялтинської європейської стратегії» (YES) у Києві.

Днями закордонні ЗМІ поширили інформацію про ймовірну присутність і посилення російської військової активності в Сирії. Повідомлялось, що Росія може посилювати свої позиції у Сирії для бойової підтримки режиму Башара аль-Асада в боротьбі з його супротивниками – і екстремістським угрупованням «Ісламська держава» і місцевим відділком «Аль-Каїди», з одного боку, і з демократичною опозицією, що має підтримку Заходу і країн арабського світу, з іншого. Режим Асада називає «терористами» всіх своїх супротивників. Росія заперечує будь-яку підвищену військову присутність у Сирії, заявляючи, що військова техніка постачається туди ще за старими контрактами часів до початку громадянської війни.

10 вересня міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров визнав присутність російських військових на території Сирії. За його словами, вони перебувають там «багато років».

XS
SM
MD
LG