Доступність посилання

ТОП новини

У Москві затримали лідера націоналістичного руху


Дмитро Дьомушкін
Дмитро Дьомушкін

Російська поліція затримала лідера руху «Русские», націоналіста Дмитра Дьомушкіна. Його звинувачують у публічній демонстрації символіки екстремістської організації.

Причиною затримання стала його публікація в соціальній мережі «ВКонтакте» відеоролика, на початку якого видно символіку заснованого Дьомушкіним і забороненого руху «Слов’янський союз».

Раніше Дьомушкін висловлював припущення, що його можуть заарештувати напередодні суду про заборону руху «Русские», який він очолює.

12 серпня московська прокуратура направила до суду заяву з вимогою визнати цей рух екстремістським. Прокурори знайшли в документах незареєстрованої організації заклики до ворожнечі проти осіб неросійської національності. Крім того, за даними прокуратури, в програмних документах руху містяться заклики до початку національно-визвольної боротьби за створення власної національної держави.

Рух «Русские» був створений Дмитром Дьомушкіним після того, як суди заборонили його організації «Слов’янський союз» і «Слов’янська сила».

XS
SM
MD
LG