Доступність посилання

ТОП новини

В Одесі звільнили з-під варти місцевих лідерів «Правого сектору»


Акція «Автомайдану» в Одесі з вимогою звільнити активістів, 11 вересня 2015 року
Акція «Автомайдану» в Одесі з вимогою звільнити активістів, 11 вересня 2015 року

Лідер «Правого сектору» в Одесі Сергій Стерненко звільнений з-під варти в Одесі. Заставу за нього у розмірі 60 тисяч 900 гривень внесли активісти організації, інформує «Громадське телебачення Одеси».

Також звільнений координатор «Правого сектору» в Комінтернівському районі Одещини Руслан Демчук. За нього внесена застава у розмірі 48 тисяч гривень.

Звільнення членів організації підтвердила у Facebook речниця «Правого сектору» в Одесі Варвара Черноіваненко.

Стерненка і Демчука міліція затримала 8 вересня. У повідомленні на сайті МВС Одещини вказувалося, що представники організації з застосуванням насильства і травматичної зброї викрали депутата, перевезли його до Одеси, «де вимагали, щоб він відмовився від своїх депутатських повноважень».

У «Правому секторі» підтвердили інформацію про затримання Сергія Стерненка, якому, за даними організації, інкримінують викрадення депутата Комінтернівської райради, що свого часу був керівником осередку партії Ігоря Маркова «Родіна».

У «Правому секторі» називають дії міліції «репресіями».

10 вересня з-під варти звільнили затриманого водночас із членами «Правого сектору» лідера одеського «Автомайдану» Євгена Резвушкіна.

Голова Одеської облдержадміністрації Міхеїл Саакашвілі заявив 9 вересня, що не давав розпоряджень затримувати активістів в Одесі, а про факт затримання дізнався під час перебування в Києві.

XS
SM
MD
LG