Доступність посилання

ТОП новини

Генпрокуратура повідомила про підозру екс-голові Державіаслужби


Генеральна прокуратура України
Генеральна прокуратура України

Генеральна прокуратура повідомила про підозру колишньому голові Державіаслужби України за частиною 2 статті 364 (зловживання владою або службовим становищем) Кримінального кодексу України.

Це сталося на підставі матеріалів, наданих Службою безпеки України, інформує прес-центр спецслужби.

«Колишньому високопосадовцю інкримінується перешкоджання діяльності окремих авіаперевізників та підприємств із надання послуг у сфері авіації. Йому обрано запобіжний захід – тримання під домашнім арештом», – мовиться в повідомленні.

Як повідомив на початку вересня міністр інфраструктури Андрій Пивоварський, Кабінет міністрів звільнив голову Державної авіаційної служби Дениса Антонюка.

1 липня парламентський комітет з питань транспорту направив матеріали про діяльність керівництва Держаавіаслужби до Генпрокуратури. У комітеті заявили, що головна претензія до керівника служби полягає у сприянні монополізації ринку авіаперевезень однією компанією.

27 червня президент України Петро Порошенко оголосив про службове розслідування щодо діяльності голови Державіаслужби та усунення його з посади на час розслідування.

Перед цим голова Одеської облдержадміністрації Міхеїл Саакашвілі на засіданні у Міністерстві інфраструктури звинуватив Антонюка у корупції і що той, «продав свою держслужбу олігархічному інтересу». Антонюк відкинув звинувачення, заявивши, що розмір його зарплати становить 5,5 тисячі гривень і він готовий показати своєму візаві, як живе.

На засіданні комісії у Міністерстві інфраструктури 26 червня Державіаслужба України видавала дозволи на польоти. Спецкомісія розглядала заявки кількох авіакомпаній, серед яких найбільші – «Атласджет», МАУ і «Дніпроавіа». Саакашвілі втрутився у дискусію, коли вирішувалося питання про доступ до Одеси інших, дрібніших авіаперевізників.

XS
SM
MD
LG