Доступність посилання

ТОП новини

Росія надіслала «черговий гуманітарний вантаж» до Сирії


Гуманітарну допомогу до Сирії Росія раніше надсилала літаками МНС, а не міністерства оборони (архівне фото 2011 року)
Гуманітарну допомогу до Сирії Росія раніше надсилала літаками МНС, а не міністерства оборони (архівне фото 2011 року)

Міністерство оборони Росії повідомляє, що російські військово-транспортні літаки 12 вересня доправили до Сирії «черговий гуманітарний вантаж з предметами першої потреби та продуктами харчування для цивільного населення».

«Літаки Ан-124 «Руслан» доправляють до Сирійської Арабської Республіки десятки тонн гуманітарного вантажу, в складі якого: матраци, ковдри, ліжка, грубки для обігріву наметів, кухні для приготування їжі, постільні речі та цистерни для підвозу води. Дане обладнання призначене для розгортання наметового табору, в якому можуть бути розміщені більш 1 тисячі біженців», – ідеться в повідомленні військового відомства Росії.

«Також до Латакії доправляються десятки тонн продуктів харчування, які можуть тривалий час зберігатися в спекотному кліматі: крупи, консерви, згущене молоко і дитяче харчування», – додають у міноборони Росії.

Президент США Барак Обама 11 вересня заявив, що Москва робить помилку, посилюючи підтримку президента Сирії Башара аль-Асада.

Ця заява президента США з’явилася після численних повідомлень в американській пресі про те, що Росія різко збільшила військові поставки до Сирії. За деякими даними, у цю країну перекидаються російські військовослужбовці і техніка.

У Москві заявляють, що постачають озброєння Сирії для боротьби з угрупованням «Ісламська держава» і виконують раніше укладені контракти.

XS
SM
MD
LG