Доступність посилання

ТОП новини

Росія: у Костромі поліція зламала двері у штаб спостерігачів від опозиції


Керівник проекту «Відкрита Росія» Михайло Ходорковський
Керівник проекту «Відкрита Росія» Михайло Ходорковський

У російському місті Кострома невідомі напали на штаб «Відкритих виборів»,проекту колишнього співвласника ЮКОСу Михайла Ходорковського «Відкрита Росія», співробітники якого спостерігають за процесом виборів, що сьогодні проходять у Росії.

Як повідомляють у Twitter співробітники штабу, до них увірвався невідомий чоловік зі зброєю. Спостерігачам вдалося виставити його з офісу, після чого кілька людей оточили житловий будинок, в якому розташований штаб. Один з них напав на російську журналістку Катерину Винокурову.

Співробітники штабу викликали поліцію. Але поліцейські не вжили ніяких заходів проти нападників і, навпаки, самі намагалися увійти у штаб. При цьому люди у цивільному залишаються у дворі.

У неділю, 13 вересня, у Єдиний день голосування, у 84 регіонах Росії проходять вибори різного рівня. «Відкриті вибори» спостерігають за перебігом голосування на виборах депутатів законодавчих зборів у Костромській і Новосибірській областях.

Раніше повідомлялося, що у Костромській області Росії, де вперше за багато років у виборах бере участь опозиційна партія ПАРНАС, під час голосування зафіксовано велику кількість порушень. За даними Демократичної коаліції, до складу якої входить ПАРНАС, у місті Волгореченськ на одній з дільниць було зафіксоване масове підвезення виборців з відкріпними посвідченнями. Опозиціонери подали в обласний виборчком понад 20 скарг.

XS
SM
MD
LG