Доступність посилання

ТОП новини

ООН стурбована переслідуванням критиків уряду в Росії і Китаї


Зейд Раад аль-Хусейн
Зейд Раад аль-Хусейн

Глава відомства ООН із прав людини Зейд Раад аль-Хусейн висловив стурбованість спробами влади Росії й Китаю змусити замовкнути критиків урядів цих країн.

Аль-Хусейн розкритикував затримання в Китаї більше ніж ста адвокатів і дії російської влади щодо неурядових організацій, що фінансуються з-за кордону.

Виступаючи в Женеві на відкритті засідання Ради ООН з прав людини, Зейд Раад аль-Хусейн привітав укладення Іраном угоди зі світовим державами щодо його ядерної програми. Він закликав Тегеран вжити заходів щодо поліпшення ситуації з правами людини.

Глава відомства ООН з права людини торкнувся і питань міграції. Він заявив, що Європа повинна відмовитися від практики затримання мігрантів, особливо дітей, а також поганого поводження з ними, і закликав розширити канали для регулярної міграції й переселення.

Президент Росії Володимир Путін підписав закон про організації-«іноземних агентів» у 2012 році. Документ передбачає внесення неурядових організацій до списку, якщо вони мають фінансування з-за кордону і вважаються такими, що ведуть політичну діяльність.

XS
SM
MD
LG