Доступність посилання

ТОП новини

Яценюк звинуватив Міненерговугілля у зриві підготовки до опалювального сезону


Арсеній Яценюк
Арсеній Яценюк

Міністерство енергетики і вугільної промисловості України зірвало виконання низки пунктів розпорядження про підготовку до осінньо-зимового періоду, заявив прем’єр-міністр Арсеній Яценюк.

Як повідомляє прес-служба уряду, про це Яценюк сказав перед навчаннями щодо порядку дій у разі виникнення кризових ситуацій в енергосистемі в ДП «НЕК «Укренерго».

Глава уряду повідомив, що щойно провів засідання енергетичного штабу з підготовки до осінньо-зимового періоду. Він наголосив, що в першу чергу йдеться про накопичення ресурсів вугілля на станціях. «Уряд виділив два мільярда гривень ресурсів і додатковий мільярд із державної компанії «Енергоринок» для того, щоб накопичити на складах вугілля. Ці кошти не використані. І я ставлю це на персональну відповідальність міністра енергетики», – заявив Яценюк.

«До кінця місяця базові цифри щодо накопичення вугілля на складах повинні бути виконані. Так само це стосується державних компаній, які виробляють електричну енергію і які повинні забезпечити стабільність і стійкість української електроенергетичної системи», – сказав Яценюк.

За словами прем’єра, цього тижня він отримає «незалежний звіт» з приводу того, що відбувається в енергетиці і які подальші кроки повинні бути здійснені.

Минулого місяця Міненерговугілля повідомило, що розраховує накопичити всього близько трьох мільйонів тонн вугілля до опалювального сезону.

Раніше у Міненерговугілля створили антикризовий штаб із підготовки до опалювального сезону 2015-2016 років.

Минулої зими у зв’язку з дефіцитом вугілля в Україні відключали електроенергію.

XS
SM
MD
LG