Доступність посилання

ТОП новини

Українці в Європі вимагають звільнити свободівця Сиротюка з-під арешту через події 31 серпня


Фотографія з сайту МВС України, на якій позначено представника партії «Свобода» Юрія Сиротюка під час сутичок під будівлею Верховної Ради 31 серпня 2015 року
Фотографія з сайту МВС України, на якій позначено представника партії «Свобода» Юрія Сиротюка під час сутичок під будівлею Верховної Ради 31 серпня 2015 року

Громади українців в Італії, Греції, Іспанії, Португалії та Естонії звернулися до влади України з проханням звільнити з-під варти члена партії ВО «Свобода» Юрія Сиротюка, заарештованого у справі про сутички під Верховною Радою 31 серпня. Про це йдеться у спільному зверненні громад, яке активісти поширили у соціальних мережах і надіслали українським ЗМІ.

«Ми, представники українських громадських організацій за кордоном, що активно підтримали Революцію гідності та прикладаємо всіх можливих зусиль для перемоги України над російським агресором, надзвичайно стурбовані та обурені новиною про арешт громадського діяча, історика, політика, депутата Верховної Ради попереднього скликання, активного учасника Революції гідності Юрія Сиротюка», – мовиться у зверненні.

Громадські активісти в Європі вважають, що арешт Сиротюка «не відповідає правовим нормам, а є справжнім переслідуванням з політичних мотивів».

«Вимагаємо від президента України як гаранта Конституції, компетентних міністерств та відомств негайно припинити політичні переслідування Юрія Сиротюка та сприяти його негайному звільненню з-під варти», – мовиться у заяві.

Найбільше підписантів документа з вимогою про звільнення Юрія Сиротюка – з-поміж українців у Португалії, Іспанії, Греції та Естонії, є й підписи від української громади в Італії.

11 вересня Печерський районний суд Києва обрав членові партії ВО «Свобода», екс-депутатові Юрієві Сиротюку запобіжний захід у вигляді тримання під вартою на 60 діб у справі про сутички під Верховною Радою 31 серпня. Адвокати Сиротюка заявили, що оскаржать це рішення.

Також суд постановив узяти під домашній арешт іще одного зі свободівців Едуарда Леонова, а ще одного фігуранта справи Ігоря Швайку відпустили на поруки. Сиротюк, Леонов і Швайка є серед підозрюваних у справі про сутички під Верховною Радою 31 серпня, внаслідок яких загинули троє нацгвардійців, близько 150 людей були поранені.

На цю ж тему:

02.09.2015
Колективний «тягнибок» і колективний «ляшко» так і не зрозуміли, чим їхні дії загрожують країні

«Події біля Верховної Ради довели – популізм вбиває не лише країну, а і цілком конкретних хлопців» далі
XS
SM
MD
LG