Доступність посилання

ТОП новини

До Ірану прибуде голова МАГАТЕ


Голова ядерної агенції Ірану Алі-Акбар Салехі
Голова ядерної агенції Ірану Алі-Акбар Салехі

Голова Міжнародного агентства з атомної енергії (МАГАТЕ) Юкія Амано найближчими днями відвідає Іран для обговорення питання щодо перевірки ядерних можливостей Тегерана.

У вівторок, 15 вересня, голова ядерної агенції Ірану Алі-Акбар Салехі заявив, що Амано відвідає Тегеран упродовж наступних 3-4 днів.

За словами Салехі, у вівторок до Ірану має прибути група інспекторів МАГАТЕ.

На додаток до укладеної 14 липня угоди, яка передбачає поступове зняття з Ірану санкцій в обмін на обмеження його ядерної програми, Тегеран також підписав договір із МАГАТЕ, щоб вирішити питання про можливі військові цілі його попередньої ядерної діяльності.

У датованій 15 серпня заяві МАГАТЕ йдеться про те, що для Ірану настав граничний термін для надання «пояснень у письмовій формі і пов’язаних з ними документів». МАГАТЕ може також попросити Іран надати додаткову інформацію до 15 жовтня, щоб підготувати остаточну доповідь про військовий вимір ядерної програми Тегерана до кінця 2015 року.

Скасування санкцій почнеться одразу по тому, як МАГАТЕ повідомить, що Іран відповів на запитання про свою ядерну діяльність у минулому і виконує заходи для скорочення поточної програми в цій галузі.

XS
SM
MD
LG