Доступність посилання

ТОП новини

У штабі АТО заявляють про активізацію сепаратистів на Донбасі


У штабі АТО заявляють про збільшення активності бойовиків на Донбасі, які продовжують обстрілювати позиції українських військових.

Зокрема, на Луганщині близько 3-ї ночі зі стрілецької зброї бойовики відкрили вогонь по українському опорному пункту у Кримському. О 13.10, також зі стрілецької зброї, обстріляли українські позиції неподалік населеного пункту Жолобок. У районі Маріуполя близько 10-ї години сепаратисти з 82-міліметрового міномету били по українських позиціях у Чермалику та з гранатомета по Гнутову, повідомив речник штабу АТО Анатолій Стельмах у вівторок увечері.

На донецькому напрямку бойовики з 15-ї години і до 16.30 вели вогонь із гранатометів, зенітної установки та стрілецької зброї по опорному пункту сил АТО в Мар’їнці. А близько 16-ї години під їхній вогонь зі стрілецької зброї потрапили українські підрозділи у Луганському, що на артемівському напрямку, додав Стельмах.

У штабі АТО заявили, що, попри певну активізацію сепаратистів, Збройні сили України дотримуються мирних домовленостей.

Останні наразі повідомлення сепаратистів, оголошені ще вранці, стосуються понеділка й ночі на вівторок.

Луганські сепаратисти повідомили, що за цей час обстрілів їхніх позицій не було, але заявили про дев’ять «провокацій».

Донецькі ж сепаратисти оприлюднили два повідомлення протилежного змісту: спершу про те, що за попередню добу фактів порушення режиму припинення вогню не було зафіксовано, трохи пізніше – вже про шість обстрілів за цей же час із українського боку.

На сході України від квітня 2014 року тривають бойові дії. Влада України і Захід заявляють, що Росія підтримує бойовиків на Донбасі зброєю й особовим складом, і закликають припинити такі дії. Москва свою причетність заперечує, визнаючи лише, що на українському сході можуть бути російські «добровольці».

XS
SM
MD
LG