Доступність посилання

ТОП новини

У Кремлі заперечили розмову Путіна з Елтоном Джоном


©Shutterstock
©Shutterstock

Речник президента Росії Дмитро Песков заявив, що Володимир Путін не розмовляв телефоном із британським співаком і ЛГБТ-активістом Елтоном Джоном, як про те повідомив раніше сам співак.

За його словами, не було ні розмови, ні пропозицій про зустріч, про які писали в засобах інформації.

Але, сказав Песков, Путін «завжди був і залишається відкритим для обговорення проблем і питань прав людини» і, якщо від Джона буде «сигнал», готовий зустрітися, щоб «роз’яснити реальний стан справ».

При цьому він висловив сумнів, що запис в інстаграмі Елтона Джона зробив сам співак, бо, мовляв, він написаний «не зовсім грамотною англійською».

Увечері в понеділок, 14 вересня, Елтон Джон написав в інстаграмі слова подяки Володимирові Путіну за те, що президент Росії зателефонував йому й поговорив із ним. «Із нетерпінням чекаю на особисту зустріч із вами, щоб обговорити рівність ЛГБТ-спільноти в Росії», – написав співак.

Справжність цього запису підтвердив агент співака Ґері Фарроу.

Раніше Джон уже не раз заявляв, що хотів би поговорити з Путіним про права сексуальних меншин у Росії.

У неділю, 13 вересня, він зустрічався в Києві з президентом України Петром Порошенком і закликав його запровадити в Україні заборону на дискримінацію на робочому місці за ознакою сексуальної орієнтації й ідентичності і кримінальну відповідальність за злочини з мотивів ненависті до сексуальних меншин.

XS
SM
MD
LG